Intrum stärker sin marknadsnärvaro i Storbritannien – förvärvar två servicing-plattformar för konsumentfordringar från Arrow Global Group

Intrum AB (publ) (”Intrum”) har avtalat att förvärva två servicing-plattformar för konsumentfordringar från den europeiska fondförvaltaren Arrow Global Group, tillsammans med 50 procent av Arrow UK:s back book-konsumentportföljer, med förbehåll för sedvanliga stängningsvillkor. Transaktionen, som förväntas slutföras under andra kvartalet 2023, innebär ett viktigt steg mot att bli det marknadsledande kredithanteringsföretaget i Storbritannien.

Förvärvet inkluderar outsourcingkontrakt med stora finansiella institutioner samt fortsatt servicing av Arrows brittiska osäkrade konsumentportföljer. Det markerar ett viktigt steg i Intrums tillväxtplaner i Storbritannien, efter företagets expansion inom tredjeparts-servicing under de senaste åren.

"Den här transaktionen passar perfekt in i vår globala investeringsstrategi och kommer att stärka vår marknadsposition i Storbritannien, som är en av Intrums prioriterade tillväxtmarknader tillsammans med Frankrike och Tyskland. Förvärvet bidrar med viktiga tillgångar inklusive flera betydande långsiktiga kontrakt och två starka och välkända servicing-enheter till vår brittiska franchise, vilket förstärker både vår servicing- och investeringsverksamhet samtidigt som vi diversifierar vår kommersiella närvaro på denna nyckelmarknad. Dessutom för förvärvet oss ännu närmare våra klienter, vilket gör det möjligt att accelerera den kommersiella utvecklingen inom regionen”, säger Andrés Rubio, tillförordnad VD och koncernchef för Intrum.

 

"Avtalet förstärker ytterligare vår position inom tredjeparts-servicing i Storbritannien och understryker våra tillväxtambitioner på denna marknad. Intrums kundcentrerade tillvägagångssätt, i kombination med vår skala, historik och branschexpertis, gör att vi är idealt positionerade för att förvärva de två plattformarna. Vi är övertygade om att den sammanslagna enheten möjliggör ett starkare erbjudande till potentiella kunder och våra befintliga partners”, säger Anette Willumsen, VD för CMS Sales & Service Development and Markets.

 

Förvärvet omfattar två servicing-plattformar för konsumentfordringar, Capquest-plattformen för servicing av osäkrade konsumentlån och Mars UK-plattformen för servicing av bostadslån till en köpeskilling om £36.5M förbehållet sedvanliga stängningsvillkor, tillsammans med en investering om £121.25M för 50 procent av Arrows brittiska osäkrade konsumentportföljer. Totalt omfattar förvärvet cirka 800 roller, samt två servicing-center i Glasgow och lokaler i Manchester.

 

Affären är föremål för godkännande av Storbritanniens finansiella tillsynsmyndighet Financial Conduct Authority, med förväntat slutförande under andra kvartalet 2023. Transaktionen kommer inte att ha någon effekt på Intrums mål avseende skuldsättningsgrad.

För mer information vänligen kontakta:

Kristin Andersson, Global Media Relations Director, Mature & Emerging Markets

+46 (0) 705 85 78 18

kristin.andersson@intrum.com

 

About Arrow Global Group

Arrow Global grundades 2005 och är en ledande vertikalt integrerad europeisk fondförvaltare specialiserad på krediter och fastigheter. Företaget identifierar, förvärvar och hanterar portföljer från och på uppdrag av finansiella institutioner, såsom banker, institutionella fondinvesterare och specialiserade långivare.

 

Arrows fondförvaltningsverksamhet har totalt 5,3 miljarder euro under förvaltning (vid andra kvartalet 2022) och över 70 miljarder euro i tillgångar som är föremål för servicing.

 

Arrow är en reglerad verksamhet på alla sina europeiska marknader.

 

www.arrowglobal.net