Interim report 

Intrum announced its interim results for January-March 2024 on 24 April 07.00 CET. The report will be presented in an audiocast with teleconference at 9:00 a.m. CET the same day.

 

Read more ›

Europaparlamentet bekräftar betydelsen av att hantera sena betalningar och långa betaltider

Intrum välkomnar Europaparlamentets rapport om sena betalningar vid affärstransaktioner, som nyligen antagits.  (http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+REPORT+A8-2018-0456+0+DOC+PDF+V0//EN) Rapporten, som har tagits fram av EU-parlamentariker Lara Comi, bygger på statistik från Intrums European Payment Report 2018 (https://www.intrum.com/media/3762/european-payment-report-2018.pdf) och innehåller flera viktiga resultat från den årliga undersökningen

Intrum välkomnar och delar EU-parlamentariker Lara Comis inställning I frågan; att främja en sund betalningskultur mellan europeiska företag, genom en kombination av rättsliga och frivilliga åtgärder. Intrum vill särskilt betona vikten av följande delar av parlamentsrapporten:

  • Att det befintliga direktivet fullt ut implementeras och efterföljs i medlemsländerna
  • Att transparens kring betaltider uppmuntras
  • Att sund betalningskultur ska löna sig, genom att goda exempel uppmärksammas. Det är en smart affärsstrategi att betala i rimlig tid.
  • Att grundläggande utbildning i privat- och företagsekonomi behöver ges ett större utrymme, och att EU:s medlemsstater ska erbjuda småföretagare utbildning i krediter och fakturahantering
  • Att medlemsländerna bör behålla frågan om långa betaltider och sena betalningar högst upp på den politiska agendan

Parlamentet pekar också på snabbare betalningar som en hållbarhetsfråga, något Intrum har lyft fram under flera års tid.

– Intrum har drivit frågan om sena betalningar och långa betaltider gentemot EU:s beslutsfattare under många år. Det här är ett stort problem i många branscher, som leder till försämrad likviditet, ökad finansiell risk och har en negativ påverkan för framför allt små- och medelstora företags möjlighet att anställa. Nästa European Payment Report släpps i juni och vi ska se till att dela den med EU:s beslutsfattare på området, säger Mikael Ericson, vd och koncernchef Intrum.

Om Intrum European Payment Report 
European Payment Report 2018 baseras på en undersökning som genomfördes i 29 europeiska länder mellan den 24 januari och 23 mars 2018. I rapporten samlas data från 9 607 företag, varav 298 svenska, som beskriver effekterna av stabila betalningar och vilken påverkan dessa har på företagens tillväxt och en hållbar ekonomi.

Ladda ner Intrum European Payment Report 2018

Om parlamentsrapporten
Lara Comi är EU-parlamentariker från Italien. Comi tillhör European People’s Party (EPP) och är ledamot i utskottet för den inre marknaden och konsumentskydd. Hon har varit EU-parlamentariker sedan 2009.

Parlamentsrapporten har tagits fram på eget initiativ, som ett bidrag till EU:s utvärdering av direktivet 2011/7/EU om bekämpande av sena betalningar vid handelstransaktioner. Direktivet togs fram för att förbättra betalningskultur mellan företag i EU:s medlemsländer.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anna Fall, Chief Brand & Communications Officer
+46 70 996 98 21
anna.fall@intrum.com