Gå til hovedinnhold

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å gi deg en bedre brukeropplevelse og sikre at vår nettside fungerer optimalt. Ved å bevege deg videre rundt på våre nettsider godtar du dette. Du kan lese mer om cookies og hvordan vi bruker disse i vår cookie policy.

Personvernerklæring og Cookie-policy

Intrum Justitia følger lovkrav rundt personvern, og vi bruker cookies for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Les mer om hva det innebærer under, samt om hvordan vi håndterer personopplysninger.

Dine opplysninger er trygge hos oss. Intrum Justitia har konsesjon fra Finanstilsynet og oppfyller alle lovkrav fra norske myndigheter og Datatilsynet.

Personvernerklæring
Personvernerklæringen handler om hvordan Intrum Justitia AS samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsteder. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd).

Intrum Justitia AS, ved administrerende direktør, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Behandlingen innebærer blant annet innhenting, utlevering og lagring av opplysninger.  Formålet med behandlingen er å innkreve pengekrav i samsvar med gjeldende regelverk. Vi har hjemmel for behandling av personopplysninger i lov om inkassovirksomhet samt i bransjenorm for inkassobransjen i Norge.

Eksempler på personopplysninger som vi behandler er navn, kontaktopplysninger, fødselsnummer, sivil status, boforhold, skatteopplysninger, betalingsanmerkninger o.l.  For å kunne ha en effektiv virksomhet har vi tilgang til offentlige administrative registre.

Du har til enhver tid rett til å innhente bekreftelse på at vi har dine personopplysninger og å få vite innholdet og opphavet, bekrefte deres nøyaktighet eller be om at de oppdateres. Som hovedregel utleverer vi ikke personopplysninger til 3. part. Unntakene er dersom det foreligger en fullmakt, dersom det er underlagt opplysningsplikten, eller dersom 3. part er en av våre tjenesteleverandører hvor behandling av persondata er regulert i avtale. Sletting av personopplysninger gjøres iht bransjenorm for inkassobransjen i Norge. Vi beskytter ditt privatliv i samsvar med EUs personverndirektiv og norsk lov.  Det betyr at personopplysninger som behandles hos Intrum Justitia AS er sikret ut fra bestemmelser om konfidensialitet, integritet og tilgjengelighet.  Alle ansatte hos oss har skrevet under en taushetserklæring.

Cookie-policy
Intrum.no og blogg.intrum.no benytter informasjonskapsler (cookies) som de fleste større nettsteder i henhold til norsk lovgivning. En cookie er en liten datafil som lagres i din nettlesers intern minne, som skal gi deg en bedre og mer relevant brukeropplevelse ved besøk på en nettside. Vi bruker cookies til statistikk og for å kunne gi deg relevant innhold når du besøker våre nettsider.

I informasjonskapslene lagres informasjon om hvilken nettleser du bruker, din nettleverandør, hvilke sider du har besøkt og hvor lenge du har besøkt dem. Vi kan ikke identifisere deg som person, med mindre du fyller inn skjemaer på nettsiden med kontaktinformasjon.

Om du ønsker å unngå bruk av cookies kan du stille inn din nettleser til å ikke akseptere cookies automatisk. Se webleserens hjelpesider for innstillinger.