Kommentar angående Mikael Ericsons tidigare roll i Danske Bank

Den pågående danska utredningen kring förekomsten av penningtvätt i Danske Banks filial i Estland berör ett stort antal nuvarande och före detta anställda i Danske Bank. De möjliga överträdelser som rör Intrums VD Mikael Ericson avser inte penningtvätt utan brister i rutinerna för att förhindra penningtvätt under den tid avvecklingen av estniska verksamheten pågick. Motsvarande brister är inte straffbara enligt svensk rätt.

När Mikael Ericson tillträdde som chef för International Banking på Danske Bank i mars 2014 var problemen avseende penningtvätt i Estland redan kända och han fick bland annat ansvaret för att leda avvecklingen av den aktuella verksamheten. Mikael Ericson lämnade banken i januari 2016.

Mikael Ericson kommer givetvis att medverka i utredningen och stå till de danska och eventuellt svenska myndigheternas förfogande.

- Styrelsen är medveten om den pågående utredningen kring Danske Bank och vad vi kan bedöma kan den komma att pågå under en tid framöver. Vår bedömning är vidare att vi inte förväntar oss att Mikael Ericson kommer att drabbas av några påföljder. Hans engagemang och vårt förtroende för honom påverkas inte, säger Per E. Larsson, styrelseordförande Intrum.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Thomas Moss, Group Business Control & Investor Relations Director,
tel: +46 8 546 102 02
Anna Fall, Chief Brand & Communications Officer, tel:
+46 709 96 98 21 

Informationen lämnades för offentliggörande den 2019-05-07 kl. 20.35