Koncernledning

Presentation av Intrums ledningsgrupp. Uppdaterad 2024.04.01
Person

Andrés Rubio

President & Chief Executive Officer

Född: 1968. Andrés utsågs till tillförordnad vd och koncernchef för Intrum den 21 augusti 2022 och är sedan den 18 januari 2023 vd och koncernchef. Mellan 2019 och 2023 var han medlem i styrelsen. Andrés Rubio har varit Senior Partner och medlem i management committee på Apollo Management International LLP samt Global Co-Head på Morgan Stanley Principal Investments. Han har varit ordförande för Altamira Asset Management S.L., vice ordförande för EVO Banco S.A. och styrelseledamot för Avant Tarjeta EFC, S.A.L. Han är grundare av IMAN Capital Partners Ltd., styrelseledamot för Blip Billboards, rådgivande styrelseledamot för Essex Lake Group och oberoende ledamot i Quarza Inversiones investeringskommitté. Utbildning: Bachelor of Science i Foreign Service, Georgetown University, Washington D.C., USA.

Eget och närståendes antal aktier: 661 656

Person

Emil Folkesson

Interim Chief Financial Officer

Född: 1983. Emil Folkesson tillträdde rollen som interim CFO i februari 2024. Han började på företaget 2016 som Group Treasury Director, han har också haft rollen som Investor Relations Director och Head of CFO office. Innan Emil började på Intrum hade han olika ledande befattningar inom Treasury på Scania, Financial Risk Advisory och Nordea Bank AB. Emil har en MSc i Business Administration från Jönköping University och ett post graduate diploma i redovisning och finans från LSE.

Eget och närståendes antal aktier: 19 795

Person

Javier Aranguren

Chief Investment Officer

Född: 1976. Javier Aranguren tillträdde som CIO i februari 2020. Han började på Intrum 2011 och har haft ett flertal roller inom Investments, bland annat som Group Investment Director sedan 2018. Javier har tidigare haft flera ledande positioner inom finanssektorn på företag som Capital One, GE Money and TDX. Han har dubbla kandidatexamina inom företagsekonomi och juridik från Pontificia Comillas University (ICADE E-3).

Eget och närståendes antal aktier: 175 549

Person

Johan Brodin

Chief Risk Officer

Född: 1968. Johan Brodin började på Intrum 2011 som Chief Risk Officer (CRO), mellan åren 2019 och 2023 hade han rollen som Chief Technology Officer (CTO). I februari 2023 återtog Johan rollen som Chief Risk Officer. Innan dess innehade han rollen som CRO på SBAB Bank. Johan Brodin har tidigare haft flera positioner inom riskhantering och kontroll vid Handelsbanken, och verkat som managementkonsult inom finansiella tjänster vid KPMG och Oliver Wyman. Johan Brodin är civilekonom från Örebro University.

Eget och närståendes antal aktier: 92 442

Person

Paul Chong

COO Ophelos Limited

Född: 1968. Paul Chong är medgrundare och COO för Ophelos.I och med Intrums förvärv av Ophelos i oktober 2023 blev han en del av koncernledningen. Paul har mer än 20 års erfarenhet av ledande befattningar inom försäljning och konsultverksamhet på IBM och Natwest. Senast var Paul chef för IBM Watson Europe (AI och Intelligence) och Vice President of Strategic Partnerships, IBM Europe. Han har en Bachelor of Science i företagsekonomi från University of Surrey, Storbritannien.

Eget och närståendes antal aktier: 0

Person

Anna Fall

Chief Brand & Communications Officer

Född: 1969. Anna Fall tillträdde som Chief Brand & Communications Officer för Intrum i Oktober 2018. Hon har en lång bakgrund från den finansiella sektorn och kom närmast från Första AP-fonden där hon hade rollen som kommunikationschef. 2004 - 2016 var Anna Fall nordisk marknads- och kommunikationschef för The Royal Bank of Scotland (RBS) och innan dess hade hon olika roller på fastighetsleasingföretaget Nordisk Renting samt inom bygg- och fastighetskoncernen NCC. Anna Fall har en fil kand från Uppsala universitet i statskunskap, företagsekonomi och kommunikation.

Eget och närståendes antal aktier: 5 300

Person

Péter Felfalusi

Managing Director Tactical Markets, Managing Director Intrum Ungern

Född: 1970. Péter Felfalusi utsågs till Regional Director för Tactical Markets (Ungern, Slovakien och Tjeckien) den 1 april 2024. Han började på Intrum Ungern 2003 som försäljningschef och blev landschef 2004. Péter Falfalusi började sin karriär som börsmäklare, och arbetare senare som chef för Derivatives på OTP Securities Rt. respektive Finans- och Treasurychef på Synergon Informatika Rt. Han har en MSc i ekonomi från Corvinus universitet i Budapest samt bl a EFFAS international diploma som ”Financial Analyst in Investment”. Sedan februari 2013 är han styrelsemedlem i MAKISZ (Ungerns organisation för kredithanterings- och upplysningsföretag) där han också var ”president” för organisationen 2013-2019.

Eget och närståendes antal aktier: 2 800

Person

Daniel Frick

Chief Information & Technology Officer

Född: 1971. Daniel Frick utsågs till Chief Information & Technology Officer (CITO) för Intrum den 30 oktober 2023. Innan Daniel började på Intrum var han CIO på Mölnlycke Healthcare med ansvar för att driva IT-transformation och effektiv IT-verksamhet inom -organisationen globalt. Han har också drivit digitaliseringen inom Mölnlycke-företaget med fokus på att bygga en solid grund för att stödja affärsområdena att utveckla digitala lösningar och produkter. Daniel har mer än 20 års ledarerfarenhet inom IT och har även arbetat i globala organisationer som AstraZeneca och IKEA. Han har en kandidatexamen i informationssystem och systemanalys från Växjö universitet.

Eget och närståendes antal aktier: 10 000

Person

Georgios Georgakopoulos

Global Head of Servicing, Managing Director Intrum Greece

Född: 1969. George Georgakopoulos började på Intrum i oktober 2019 och blev medlem av koncernledningen i februari 2020. George har en lång karriär inom den finansiella sektorn där han började i London på Barclays 1995. Han har också arbetat i Paris, och mer nyligen i Östeuropa samt Grekland. Han har bland annat arbetat på Bancpost i Rumänien samt varit VD för 4Finance. Innan han började på Intrum var han Executive General Manager på grekiska Piraeus Bank. George har examen från Athens Law School samt från Glasgow universitet varifrån han en MBA.

Eget och närståendes antal aktier: 188 252

Person

Amon Ghaiumy

CEO Ophelos Limited

Född: 1989. Amon Ghaiumy är medgrundare och VD på Ophelos. I och med Intrums förvärv av Ophelos i oktober 2023 blev han en del av koncernledningen. Amon var med och grundade teknikföretaget Ophelos 2020 och har varit verkställande direktör sedan dess. Tidigare var han direktör på teknikföretagen Moat (förvärvat av Oracle) och ASAPP. Amon har lång erfarenhet av att bygga och skala upp snabbväxande teknikföretag inom mjukvaruindustrin. Han har en Bachelor of Arts i ekonomi från Brown University, USA.

Eget och närståendes antal aktier: 0

Person

Thomas Hutter

Managing Director (MD) Middle Europe, MD Intrum Switzerland

Född: 1967. Thomas Hutter tillträdde rollen som Managing Director för Middle Europe (Storbritannien/Irland, Frankrike, Nederländerna/Belgien, Tyskland/Österrike och Schweiz) i februari 2024. Han är också VD för Intrum Schweiz sedan 2003. Thomas började för 30 år sedan som handläggare i Intrums schweiziska organisation och har sedan dess haft flera ledande befattningar, inklusive regionala roller i DACH- och Centraleuropeiska länder. Han har under flera år varit ordförande för den schweiziska inkassoföreningen med ett tydligt fokus på att göra inkasso till en viktig bidragsgivare till näringslivet och samhället.

Eget och närståendes antal aktier: 13 050

Person

Annette Kumlien

Chief Operating Officer

Född: 1965. Annette Kumlien tillträdde som Chief Operating Officer i maj 2023. Annette har lång erfarenhet av ledande roller i noterade och onoterade bolag med ett tydligt fokus på företagstransformation. Hon kom närmast från Munters där hon var Group Vice President och CFO. Hon har också bland annat varit CFO och COO för Diaverum AB och CFO för Höganäs AB samt Pergo AB. Annette har en Bachelor of Science in Business Administration från Handelshögskolan i Stockholm.

Eget och närståendes antal aktier: 137 902

Person

Niklas Lundquist

Chief Legal Officer

Född: 1970. Niklas Lundquist tillträdde som chefsjurist på Intrum Justitia i januari 2011, efter att tidigare ha haft samma roll på Tradedoubler AB (publ). Han har erfarenhet från två framstående advokatfirmor och har tjänstgjort vid svenska domstolar. Niklas Lundquist har en juristexamen från Stockholms universitet.

Eget och närståendes antal aktier: 68 277

Person

Enrico Risso

Managing Director Intrum Italy

Född: 1973. Enrico Risso tog på sig rollen som Managing Director Italien i februari 2024. Han började på Intrum 2021 som Operations Director och utsågs till General Manager för Intrum Italien i juli 2023. Innan Enrico kom till Intrum har Enrico haft ledande befattningar i företag som Michelin, State Street och McKinsey & Company. Han har en examen i Management Engineering från Politecnico i Turin.

Eget och närståendes antal aktier: 3 000

Person

Mohammed Salloum

Chief of Staff, Deputy COO

Född: 1985. Mohammed Salloum tillträdde som Chief of Staff, Deputy COO i november 2023. Han började på företaget i augusti 2020 som Group Finance Director och har även haft rollen som Chief Transformation Officer och Interim COO. Mohammed var tidigare anställd på McKinsey & Company där han specialiserade sig på strategi, transformation och finansfrågor. Han har en bred bakgrund inom finans och consulting från företag som Hemfrid AB, Capgemini Consulting och Volvo Group. Mohammed har en doktorsexamen i performance management och en kandidatexamen i finans.

Eget och närståendes antal aktier: 63 978

Person

Tommi Sova

Managing Director (MD) Northern Europe, MD Intrum Finland

Född: 1975. Tommi Sova tillträdde rollen som Managing Director för Northen Europe (Danmark, Finland, Norge, Sverige och Polen) i januari 2024. Han är också Managing Director för Intrum Finland. Tommis långa karriär på Intrum har gett honom omfattande insikter om såväl branschen som dess kunder och affärsmiljö. Han började på Intrum 2003 och utsågs till Managing Director för Intrum Finland 2010. Han har även tidigare erfarenhet som medlem i regionens ledningsgrupp och av att samordna den baltiska regionen. Tommi har en MBA-examen från Hanken School of Economics i Helsingfors och har kompletterat sina studier med Executive Education vid Aalto University och Global Management Program vid Insead University Business School of Economics.

Eget och närståendes antal aktier: 73 189

Person

Enrique Tellado Nogueira

Managing Director Intrum Spain

Född: 1974. Enrique Tellado Nogueira utsågs till MD för Intrum Spanien i januari 2024. Enrique har mer än 25 års erfarenhet inom bank och finansiella tjänster med särskilt fokus på teknik, tillväxtstrategi och turnarounds. Från 2014 till 2021 var han vd och styrelseledamot i EVO Banco och innan dess hade Enrique ledande befattningar som CFO och CTO i Grupo IFA, CFO i NCG Banco och tf General Manager i Novacaixagalicia. Han har också arbetat som konsult på Boston Consulting Group och McKinsey & Company. Enrique är oberoende styrelseledamot i Holaluz.com, Ibersys och BSD Digital, samt senior rådgivare för Plexus Tech. Enrique har en kandidatexamen från CEU San Pablo University i Madrid och studerade vid London School of Economics.

Eget och närståendes antal aktier: 0

Person

Chantal Verbeek-Vingerhoed

Chief Human Resources Officer

Född: 1972. Chantal Verbeek-Vingerhoed tillträdde som Chief Human Resources Officer för Intrum i augusti 2022. Hon kom närmast från Scotiabank i Toronto, Kanada, och innan dess hade hon ett antal olika roller på ING såväl I Nederländerna som i USA, bland annat global HR Business Partner för COO/CIOs ansvarsområden. Chantal har en masterexamen i organisations- och industriell psykologi från Vrije universitet i Amsterdam.

Eget och närståendes antal aktier: 102 584