Interim report 

Intrum announced its interim results for January-March 2024 on 24 April. 

 

Read more ›

Förändringar i Intrums koncernledning

Emil Folkesson har utsetts till tillförordnad CFO för Intrum. Anders Blomqvist, tillförordnad CFO sedan december, kvarstår som Senior Consultant och rapporterar direkt till VD Andrés Rubio. Förändringarna träder i kraft den 16 februari. Därtill har nya regionchefer utsetts för Nord- och Mellaneuropa.

"Sedan Anders Blomqvist började på Intrum som tillförordnad CFO i mitten av december har fokus varit att stänga och presentera resultatet för det fjärde kvartalet 2023 och att slutföra försäljningen av tillgångar till Cerberus som vi offentliggjorde den 23 januari", säger Andrés Rubio, VD och koncernchef för Intrum. "När vi nu har passerat dessa två milstolpar och fokuserar på att leverera på vår strategiska plan, kommer vi att dra nytta av Emils erfarenhet och djupa kunskap om Intrum. Jag är glad över att fortsätta arbeta med Anders Blomqvist, som med sin breda professionella bakgrund kommer att vara värdefull i en senior konsultroll", avslutar Andrés Rubio.

Rekryteringsprocessen av en permanent CFO fortsätter och är i ett långt framskridet skede.

Ytterligare två utnämningar har gjorts till Intrums koncernledning: Tommi Sova har utsetts till Managing Director för Nordeuropa (Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen) och Thomas Hutter har utsetts till Managing Director för Mellaneuropa (Storbritannien/Irland, Frankrike, Nederländerna/Belgien, Tyskland/Österrike och Schweiz). Tommi Sova är fortsatt landschef för Finland och Thomas Hutter är landschef för Schweiz.

"Både Tommi och Thomas har starka meriter som landschefer på Intrum. Jag är mycket glad över att tillkännage deras utökade ansvar för dessa två viktiga regioner där vi har ambitiösa tillväxtplaner för de kommande åren", säger Andrés Rubio.

Tommi Sova och Thomas Hutter kommer båda att rapportera till VD och koncernchef Andrés Rubio.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anna Fall, Chief Brand & Communications Officer
+46 70 996 98 21
anna.falll@intrum.com eller ir@intrum.com

Informationen lämnades, genom ovan kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 16 februari 2024 kl. 08.00.